NL EN

Geschiedenis

Huis Vanstraelen werd in 1908 gebouwd door toenmalig procureur des Konings Clement Van straelen. Onder invloed van de nieuw opgekomen Art Nouveau bouwde architect Louis Loodts voor hem een riante burgerwoning aan de "Chaussée de Curange" zoals de huidige Koningin Astridlaan toen heette. De woning is architecturaal opgevat volgens de principes van de Art Nouveau met als groot voorbeeld Victor Horta.

Huis Vanstraelen is een geklasseerd Monument, zowel het exterieur als het interieur, en dit sinds 1983. Het werd beschermd als monument om reden van haar historische en artistieke waarde.

De huidig eigenaars Dhr. en Mevr. Paul en Nicole Schreurs – Barro, konden het pand verwerven in 1992. Zij hebben het in haar oorspronkelijke staat hersteld en een paar waardevolle toevoegingen gedaan , zoals de Loft, die in 2003 werd bijgebouwd. Een indrukwekkend staaltje architectuur van de Hasseltse architect Jo Berben. Het glasraam in de ontvangsthal van de hand van de bekende glaskunstenaar Herman Blondeel, en de Trompe l’oeil in de trappenhal van de hand van de nu zeer gekende Hasseltse schilder Stef Driesen.

Gedurende meer dan 25 jaar was Huis Vanstraelen de showroom van de firma Nipau die onder leiding van Dhr. Paul Schreurs , zeer succesvol, verschillende interieur design labels distribueerde over de Benelux landen.

In 2013 besliste Dhr. Schreurs, op pensioengerechtigde leeftijd, zijn distributie activiteiten af te bouwen en Huis Vanstraelen een nieuwe bestemming te geven. In juni 2013 opende Huis Vanstraelen zijn deuren als unieke locatie voor meetings, workshops en seminaries. Daarnaast kan je je er als ondernemer vestigen met een kantoor of een flexplek huren.

<
>
x